Margareta blev intervjuad för en bilaga till SvD.

En coachutbildning som sätter guldkant på samtalen

I mer än 15 år har Akademi Coachstjärnan varit det givna utbildningsvalet för framtidens coacher, ledare och entreprenörer. Oavsett om du väljer att gå någon av de fysiska utbildningarna i Stockholm, eller väljer att gå en distansutbildning via Online Academy är målet alltid detsamma – att utbilda Sveriges bästa coacher.

– Coaching handlar om att förverkliga drömmar och visioner.
Kärnan i våra kursdeltagares syfte att utbilda sig inom coaching är att man vill någonting mer, säger Margareta Sundin, grundare av Akademi Coachstjärnan. Det kan vara så att man vill utveckla sig i sin yrkesroll, eller så är man trött på det man håller på med och vill byta bana. Coaching är ett sätt att samtala med människor som ger ett utökat djup i konversationen, vilket leder till nya reflektioner och insikter.

Akademi Coachstjärnans ICF-ackrediterade coachutbildning ger en yrkesutbildning inom professionell coaching och en dynamisk personlig utvecklingsresa.
– Om man är chef så kan coaching ses som modern kompetensutveckling, samtidigt som man lär sig coacha sina medarbetare. Coaching är inte bara för HR-personal och chefer, utan appliceras på många olika områden t.ex. livscoaching, hälsocoaching, ledarskapscoaching samt inom all idrott, förklarar Margareta.

Sedan starten 2006 har 2500 coacher påbörjat sina karriärer hos Akademi Coachstjärnan. En imponerande siffra
– likaså är den fördelning som de utbildade coacherna har såväl geografiskt som branschmässigt. Hos Akademi Coachstjärnan samlas chefer, egenföretagare, HR-anställda och personer i jakt på förändring såväl privat som jobbmässigt. I och med lanseringen av Akademi Coachstjärnans digitala alternativ Online Academy lockas deltagare hela vägen från Kiruna till södra Sverige.

Under sina 20 år inom coachyrket har Margareta Sundin kunnat följa den yrkesmässiga coachingens utveckling i Sverige. I början av 2000-talet visste väldigt få vad coaching innebar, men numera används coaching i många olika sammanhang när det handlar om dynamiska förändringsprocesser och effektiv kommunikation.
– Akademi Coachstjärnans samtliga lärare är ICF certifierade coacher och har även en akademisk lärarbakgrund. Många säger att Akademi Coachstjärnan är den absolut bästa utbildningen de någonsin har deltagit i och rekommenderar utbildningen vidare till kollegor och bekanta. Hälften av de vi utbildar har sökt sig till oss efter att ha fått utbildningen rekommenderad till sig, berättar Margareta Sundin, VD för Akademi Coachstjärnan.

Inspireras av Akademi Coachstjärnans tidigare elever:

En av de bästa utbildningarna jag någonsin deltagit i – och de är ganska många. Vilken spirit, vilket gäng och vilka engagerade lärare. […] De flesta diplom bara får man, det här har man på riktigt förtjänat.

Herman, coach och konsult

Jag hade tagit kontakt med några andra utbildningsföretag angående coachutbildning tidigare. När jag pratade med Margareta Sundin kände jag direkt en ärlighet, öppenhet och glädje som inspirerade mig otroligt. Margaretas härliga utstrålning och coachfärdigheter avspeglade sig på hela kursen […]

Ida, diplomerad coach